Web Analytics Made Easy - Statcounter

موزه ایران باستان و عمارت مسعودیه از جاهای دیدنی تهران و از مکان‌های تاریخی محبوب در بین گردشگران است. موزه ملی ایران با دو ساختمان اصلی موزه ایران باستان و دوره اسلامی در باغی بزرگ واقع شده است. عمارت مسعودیه نیز از سازه‌های نوستالژیک قاجاری و با فضایی دنج و دل‌چسب است که در منطقه بهارستان تهران قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب به‌طور مختصر از موزه ایران باستان و عمارت مسعودیه برایتان خواهیم گفت. برای بررسی مفصل این دو جاذبه و دیگر جاهای دیدنی تهران، پیشنهاد می‌کنیم حتما سری به سایت گردشگری نابرو بزنید تا از جاذبه‌های تماشایی پایتخت بدانید.

با موزه ایران باستان آشنا شوید

موزه ملی ایران در باغی به بزرگی 5500 متر مربع ساخته شده و یکی از جاهای دیدنی تهران محسوب می‌شود. این موزه از دو ساختمان اصلی موزه ایران باستان و موزه اسلامی تشکیل شده است. در موزه ایران باستان آثار تاریخی پیش از اسلام نمایش داده می‌شود. نمای ساختمان موزه ایران باستان، یادآور معماری ساسانی است و ظاهر بیرونی این ساختمان سرخ‌رنگ، همچون داخل آن برایتان جذاب خواهد بود.

به گفته مجله گردشگری نابرو موزه ایران باستان دو طبقه دارد که یکی به بررسی آثار پیش از تاریخ و دیگری به آثار به‌جا مانده از دوران تاریخی می‌پردازد. در طبقه دوم و قسمت پیش از تاریخ می‌توانید روند گذشت زمان را مشاهده کنید. به گفته مجله گردشگری نابرو، می‌توانید ردپای به‌جامانده از دوران پارینه سنگی قدیم، پارینه سنگی میانی، فراپارینه سنگی، نوسنگی بی‌سفال، نوسنگی با سفال و... را در این طبقه مشاهده کنید.

در طبقه اول یا همان بخش دوران تاریخی موزه ایران باستان، آثار تمدن ایرانی را خواهید دید. طبق راهنمایی مجله گردشگری نابرو، آثاری از دوران‌های تاریخی آغاز عیلامی، مفرغ، عصر آهن، هخامنشی، سلوکی، اشکانی و ساسانی در این قسمت از موزه ایران باستان نمایش داده می‌شود. برای بررسی دیگر بخش‌های موزه ایران باستان و آشنایی با ساختمان دوران اسلامی موزه ملی ایران، وارد سایت گردشگری نابرو شوید و عبارت موزه ایران باستان را در میان مطالب این مجله جستجو کنید.

آدرس: میدان امام خمینی، خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر

عمارت مسعودیه، اثری تاریخی در جاهای دیدنی تهران

به گفته مجله گردشگری نابرو، تهران نزدیک به 50 مکان دیدنی دارد. عمارت مسعودیه یکی از جاهای دیدنی تهران، میان 50 جاذبه گردشگری شهر است که در محدوده بهارستان قرار دارد. عمارت مسعودیه یادآور تهران قدیم و حال‌وهوای نوستالژیک پایتخت است. به‌محض ورود به باغ این عمارت، آرامشی دوست داشتنی به سراغتان خواهد آمد که تضادی زیبا با خیابان‌های شلوغ تهران در منطقه بهارستان دارد.

عمارت مسعودیه بازمانده از دوران قاجار و مشروطه است و به‌دستور مسعود میرزا فرزند ناصرالدین شاه در تهران بنا شد. سه عمارت تماشایی که با هنر معماری ایرانی مزین شده‌اند در محوطه مجموعه عمارت مسعودیه واقع قرار دارند و پیش روی هرکدام حوض و باغچه‌های گل‌وگیاه دیده می‌شود.

پنجره‌های قدیمی و چوبی، شیشه‌های رنگی، ستون‌های کرم‌رنگ مزین به هنر گچ‌بری، دیوارهای آجری و استفاده از هنر کاشی‌کاری، از ویژگی‌های ظاهری در معماری عمارت مسعودیه است. برای آشنایی بیشتر با جزییات عمارت مسعودیه تهران، از راهنمایی مجله گردشگری نابرو استفاده کنید.

آدرس: خیابان جمهوری، نرسیده به میدان بهارستان، خیابان ملت، تقاطع خیابان اکباتان

معرفی جاهای دیدنی تهران در نابرو

فصل بهار و روزهای تعطیل نوروز، فرصت خوبی برای استفاده از خلوتی خیابان‌های پایتخت است. سرسبزی بهار و هوای پاک پایتخت در این فصل، زمان فوق‌العاده‌ای برای ماجراجویی در جاهای دیدنی تهران است.

به گفته مجله گردشگری نابرو، در تهران بیش از 50 مکان دیدنی وجود دارد که شامل جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی، مذهبی، تفریحی و طبیعی است. برج میلاد، برج آزادی، کاخ گلستان، کاخ نیاوران، کاخ سعدآباد، بام تهران، پارک ملت، پل طبیعت، دریاچه چیتگر، باغ پرندگان، پارک ساعی و... چند نمونه از جاهای دیدنی تهران هستند و می‌توانند انتخاب خوبی برای گردش روزهای بهاری باشند.

برای آشنایی بیشتر با دیگر جاهای دیدنی تهران، سری به مجله گردشگری نابرو بزنید. نابرو شما را در سفرهای داخلی همراهی خواهد کرد و از جاهای دیدنی شهرها و روستاهای ایران برایتان خواهد گفت. بنابراین پیش از سفر به هر نقطه از ایران، دانستنی‌های مربوط به آن را در مجله گردشگری نابرو بخوانید.

منبع: فردا

کلیدواژه: موزه ایران باستان عمارت مسعودیه رپرتاژ آگهی جاهای دیدنی تهران موزه ملی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۱۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟

جام جم آنلاین؛ گوردخمه‌های ایران، از ارزشمندترین مکان‌های باستانی و بناهای صخره‌ای کشور است. بسیاری از این گوردخمه ها را می توان در استان کرمانشاه پیدا کرد. کرمانشاه یکی از تاریخی ترین مناطق کشور است که چند مورد از معتبر ترین سایت های باستانی دنیا همچون محوطه تاریخی بیستون را در دل خود جای داده است. یکی دیگر از این سایت های معتبر باستانی، گوردخمه اسحاق وند یا سکاوند است.

گوردخمه ها از قدیمی ترین انواع معماری صخره ای در ایران است که در دل کوه ها و صخره های مرتفع تراشیده می شدند. این بناهای صخره ای در حقیقت مقبره هایی هستند که متوفیان (افراد دارای اهمیت) را در آن ها به خاک می سپردند. نحوه خاکسپاری این متوفیان در ایران باستان به طرزی متفاوت بود. ایرانیان خاک را مقدس می دانستند، بنابراین، از دفن کردن اجساد درون آن خودداری کرده و آن ها در محفظه های صخره ای مخصوصی که تراشیده بودند، قرار می‌دادند.

از ایران باستان گوردخمه های بسیاری باقی مانده است که باستان‌شناسان در مورد قدمت آن ها اتفاق نظر ندارند. بسیاری از گوردخمه های کشور مادی هستند، بسیاری هخامنشی اند و برخی نیز به دوره های بعدی مربوط اند. در واقع گوردخمه های ایران را می توان به گوردخمه های مادی، گوردخمه های هخامنشی و گوردخمه های پس از هخامنشیان تقسیم کرد.

اسحاق وند، بنایی مادی یا هخامنشی

گوردخمه های اسحاق وند در حقیقت سه گوردخمه تاریخی هستند که ابعاد متفاوتی دارند. این گوردخمه ها در استان کرمانشاه، در حدود ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان هرسین و در دل صخره های مرتفعی مشرف به روستای «ده‌نو» واقع شده اند. این گوردخمه ها به سکاوند نیز شهرت دارند و مردم محلی این منطقه به آن ها «فرهاد تاش» می گویند. به دلیل وجود روستایی به نام اسحاق وند در حوالی این گوردخمه ها، نام آن ها را اسحاق وند گذاشته اند.

پیرامون قدمت این گوردخمه‌ها، اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. بسیاری از باستان شناسان خارجی و داخلی، قدمت گوردخمه اسحاق وند را به دوره مادها نسبت می دهند. ولی برخی نیز همچون هرتسفلد، آن ها را مربوط به دوره هخامنشیان می دانند. طبق نظر ارنست امیل هرتسفلد باستان شناس آلمانی تبار، گوردخمه میانی، مقبره گئومات مغ است. داریوش اول در کتیبه بیستون خودش، داستان سرکوبی گئومات مغ یا همان بردیای دروغین را به تفصیل تعریف کرده است. عده کمی نیز این مقابر صخره ای را مربوط به دوره سلوکیان می دانند. به هرحال طبق نظر بسیاری از باستان شناسان، احتمال اینکه این گوردخمه ها مادی باشند بیشتر از هخامنشی بودن آن هاست.

مجموعه اسحاق وند یا سکاوند، متشکل از سه گوردخمه است که هر کدام ابعاد متفاوتی دارند. گوردخمه سمت راستی نسبت به دو گوردخمه دیگر، در ارتفاع بالاتری قرار گرفته است و حدود ۲.۱۰ متر عرض دارد. عرض دریچه گوردخمه میانی ۱.۶۳ متر است و عمق آن نیز ۱.۷۵ متر می باشد. گوردخمه سمت چپ نیز ۸۵ سانتی متر عمق دارد و عرض آن ۲.۱۰ متر است.

در اطراف تمام این گوردخمه ها تزئینات ساده ای تراشیده شده اند. علاوه بر قاب بندی های ساده ای که دور تا دور این سه گوردخمه ایجاد شده اند، در قسمت بالای گوردخمه میانی، تصویر تمام قد مردی با ارتفاع ۱.۸۷ متر به صورت نیم‌رخ و به زیبایی هر چه تمام تراشیده شده است. این فرد که هویتش مشخص نیست، لباسی بلند و چین‌دار به تن کرده است و دست های خود را به حالت دعا و نیاش پروردگار به سمت آسمان و جلوی صورتش بلند کرده است. همچنین در مقابل این فرد، یک آتش دان با ارتفاع حدود ۹۴ سانتی متر و یک مشعل سوزان با ارتفاع ۸۳ سانتی متر قرار گرفته است. پشت سر این مشعل و آتش دان، فردی با قامت حدود ۸۰ سانتی متر حجاری شده است که به نظر می رسد در حالی که دستهایش رو به سمت آسمان است، از پشت سرش چیزی را بر دست دارد.

شهرستان هرسین در ۴۴ کیلومتری جنوب شرق کرمانشاه قرار دارد.

دیگر خبرها

  • موزه قجری در کاخ مخصوص
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟
  • ویدئو دیدنی از بازیگرانی که از کودکی مشهور شدند
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • کتک‌کاری وحشتناک در مسابقات لیگ جوانان تهران (فیلم)